Сенсорний вимикач - це одне з тих досягнень технічного прогресу, яке стало доступно кожному. Якщо ви хочете зробити ваш інтер'єр більш сучасним або просто надати йому нотку хай-тек, то краще за все замінити стандартні механічні вимикачі на це чудо техніки. Що ж, давайте детальніше розберемося в цьому питанні.

Принцип роботи

Принцип роботи сенсорного вимикача до банальності простий. Складається він з 3 частин: сенсорний елемент, комутаційна силова частина і напівпровідникова схема аналізу та управління. Щоб включити / вимкнути світло, досить просто доторкнутися до чутливої панелі. У деяких моделях можна навіть налаштувати датчик наближення. Тобто, щоб включити світло, досить піднести руку близько до сенсорної панелі.

Переваги сенсорних вимикачів

Справедливості заради варто сказати, що цих самих переваг у даного пристрою просто маса. Сенсорні вимикачі обходять своїх механічних "попередників" практично за всіма параметрами. Розглянемо основні переваги нових вимикачів.

Безпека

Річ у тому, що у даного пристрою вся силова складова знаходиться далеко від сенсорної панелі. Завдяки цьому, ризик ураження електричним струмом зводиться до 0. Ви можете спокійно користуватися вимикачем навіть з мокрими руками.

Зручність

Потрібно розуміти, що це далеко не просто ефектна іграшка. Сенсорні вимикачі вкрай практичні. По-перше, його легко знайти в темряві, тому, що він підсвічується м'яким світлодіодним світлом. По-друге, вимикач дозволить вам уберегти себе від яскравого спалаху світла, адже тут він загоряється плавно. Це особливо актуально в разі, якщо потрібно включити світло серед ночі. По-третє, сенсорні вимикачі сумісні з будь-якими типами ламп. По-четверте, це функціональність. Деякі моделі вимикачів дозволяють управляти не тільки світлом, але і деякими електроприладами. Ви так само можете налаштувати управління світлом в декількох приміщеннях з одного вимикача. Сучасний ринок здатний запропонувати величезну кількість варіантів з різними можливостями. По-п'яте, тиха робота. Під час включення / вимикання немає противного клацання вимикача, оскільки немає механічних елементів. Перераховувати зручності можна довго.

Надійність і економічність

Через те, що сенсорні вимикачі не мають механічних елементів, зношуються вони значно менше класичних. Це ж і дозволить вам, в кінцевому підсумку, заощадити на заміні. Крім того, тут використовуються мікросхеми, замість застарілих контактів. Така система дозволяє виключити можливість замикання, а значить - продовжити термін служби вимикача. Плавне включення / вимикання світла, до речі, не тільки береже ваші очі, але і продовжує службу ламп освітлення. Що, знову-таки, дозволяє непогано заощадити.

Стиль

Ну і, звичайно ж, сенсорний вимикач дуже стильно виглядає. Особливо, якщо ви створили у себе сучасний інтер'єр. Такий футуристичний елемент впишеться просто ідеально.

 

Вимикач однолінійний

Сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ОДНІЄЇ лінії навантаження в режимі "включити-вимкнути". Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач дволінійних

Сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ДВОХ ліній навантаження в режимі "включити-вимкнути". Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач однолінійний + однолінійний

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ОДНІЄЇ лінії і ОДНІЄЇ лінії навантаження в режимі "включити-вимкнути". Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач дволінійних + однолінійний

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ДВОХ ліній і ОДНІЄЇ лінії навантаження в режимі "включити-вимкнути". Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач однолінійний + дволінійних

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ОДНІЄЇ лінії і ДВОХ ліній навантаження в режимі "включити-вимкнути". Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач дволінійних + дволінійних

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ДВОХ ліній і ДВОХ ліній навантаження в режимі "включити-вимкнути". Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач однолінійний + однолінійний + однолінійний

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ОДНІЄЇ лінії, ОДНІЄЇ лінії і ОДНІЄЇ лінії навантаження в режимі "включити-вимкнути". Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач дволінійних + дволінійних + дволінійних

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ДВОХ ліній, ДВОХ ліній і ДВОХ ліній навантаження в режимі "включити-вимкнути". Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач однолінійний + Розетка електрична однолінійна

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ОДНІЄЇ лінії навантаження в режимі "включити-вимкнути" з однієї розетки. Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач однолінійний + Розетка електрична однолінійна + Розетка електрична однолінійна

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ОДНІЄЇ лінії навантаження в режимі "включити-вимкнути" з двома електричними розетками. Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Вимикач дволінійних + Розетка електрична однолінійна

Модульний сенсорний настінний вимикач світла призначений для управління ДВОХ ліній навантаження в режимі "включити-вимкнути" з однієї розетки. Управління здійснюється тільки за допомогою сенсорної панелі.

Розетка електрична однолінійна

Електрична розетка євростандарту з заземлюючими контактами та захисними шторками. Призначена для прихованого монтажу в сухих приміщеннях. Розрахована на силу струму 16 А.

Розетка електрична дволінійна

Модульна електрична розетка євростандарту з заземлюючими контактами та захисними шторками. Призначена для прихованого монтажу в сухих приміщеннях. Розрахована на силу струму 16 А.

Розетка електрична трилінійна

Модульна електрична розетка євростандарту з заземлюючими контактами та захисними шторками. Призначена для прихованого монтажу в сухих приміщеннях. Розрахована на силу струму 16 А.